0212 293 93 35 Cumhuriyet Caddesi No:157 Harbiye İstanbul bilgi@vizeislemleri.com
0312 970 03 00 Tunali Hilmi cad. No:109/5 Kavaklidere Çankaya Ankara ankara@vizeislemleri.com

Rusya’dan Yine Vize Engeli


Rusya son yaşanan olaylardan sonra tedbirler konusunda baya sıkı davranırken uluslararası sivil havacılık kurallarına aykırı olarak Türk havayolu şirketlerinin uçuş ekiplerinden vize istemesi üzerine Pegasus ve Onur Havayolları geçici olarak Rusya`ya yapıtığı uçuşları durdurma kararı aldı. THY seferlerine devam ederken

Rusya son yaşanan olaylardan sonra tedbirler konusunda baya sıkı davranırken uluslararası sivil havacılık kurallarına aykırı olarak Türk havayolu şirketlerinin uçuş ekiplerinden vize istemesi üzerine Pegasus ve Onur Havayolları geçici olarak Rusya`ya yapıtığı uçuşları durdurma kararı aldı. THY seferlerine devam ederken krizin nasıl çözüleceği ise merakla bekleniyor.

Türkiye sınırını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi üzerine Rusya vizesiz seyahati 1 Ocak 2016`dan itibaren kaldıracağı açıklamıştı. İşi daha da zorlaştırmak isteyen Rusya gelişmelerin ardından Rusya uluslararası kurallara aykırı olarak Türkiye`den gelen yolcu uçaklarının uçuş ekiplerine de vize zorunluluğu getirdi.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (ICAO) kurallarına göre, uçaktan inmeyen, gidiş-dönüş seferi yapan havayolu uçuş ekiplerinin vize zorunluluğu bulunmuyor. Bu ekipler özel izinle 1 veya 2 gün o ülkede de kalabiliyorken Rusya bu konudada engel oluşturarak Pegasus ve Onur Havayolları şirketlerinin uçuş görevlilerine vize vermeyerek uçuşlarının iptal olmasına neden oldu.

PEGASUS VE ONUR HAVAYOLLARI İPTAL ETTİ

Yaşanılan gelişmeler üzerine Pegasus ve Onur Havayolları geçici olarak Rusya`ya yaptığı seferlerini durdurmak zorunda kaldı. Pegasus Havayolları yaptığı açıklamada, `Şirketimizce yapılan vize başvurularına da herhangi bir cevap alınamaması üzerine, Türkiye ile Rusya arasındaki seferlerimiz 13 Ocak 2016 Çarşamba gününe kadar (12 Ocak 2016 Salı günü dahil) iptal edilmiştir. İlgili uçuşlara bileti olan misafirlerimize çağrı merkezimiz ( 0850 250 67 02) üzerinden ücretsiz iade yapılacaktır` dendi.

Onur Havayolları da İstanbul Atatürk Havalimanı`ndan yaptığı Nalçik seferlerini 14 Ocak 2016 tarihine kadar durdurdu.

THY UÇUŞ EKİBİNE VİZE ALDIRDI

Kriz öncesinde Rusya pazarının en büyük yabancı taşıyıcısı olan Türk Hava Yolları ise önce 150 kişilik uçuş ekibine vize aldırdı. Bu ekip Rusya`ya yapılan seferlerde görev yapmaya başladı. Daha sonra rakam 400`e kadar çıkartıldı.

İŞ JETLERİ TEKNİK İNİŞLE GİDEBİLİYOR

Rusya, Türkiye`den doğrudan gelecek özel uçaklara da izin vermiyor. Bu nedenle Türk özel uçakları, Bulgaristan`da bir noktaya teknik iniş yapıyor. Ardından bu noktadan Rusya`ya uçuş izni alıyor. Talep Türkiye dışından gelidiği için Rusya izin veriyor. Vizeler ise operasyon özel havacılık kuralları içinde olduğundan kapıda veriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Predefined Skins

Primary Color

Background Color

Example Patterns

demo demo demo demo demo demo demo demo demo demo