• 0212 293 93 35 Cumhuriyet Caddesi No:157 Harbiye İstanbul bilgi@vizeislemleri.com
  • 0312 970 03 00 Tunali Hilmi cad. No:109/5 Kavaklidere Çankaya Ankara ankara@vizeislemleri.com

Yeni Zellanda Vizesi


1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır; Lacivert (UMUMİ) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR Yeşil (HUSUSİ) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR Gri (HİZMET) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR Kırmızı (DİPLOMATİK) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR Ziyaretçi Vizesi Başvuruları İçin Gerekli

1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır;
Lacivert (UMUMİ) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR
Yeşil (HUSUSİ) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR
Gri (HİZMET) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR
Kırmızı (DİPLOMATİK) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR

Ziyaretçi Vizesi Başvuruları İçin Gerekli Belgeler

Vize Bölümüne sunulan belgelerin orijinalleri veya noter tasdikli kopyalar ibraz edilmelidir.
Başvuru yapan tüm şahıslar aşağıdakileri temin etmek durumundadır:
1. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru Ön formu ( Şirketimizden temin edebilirsiniz)
2. Yeni Zelanda’yı ziyaret tarihinin bitişinden itibaren en az 3 ay geçerli pasaport.
3. 2 adet vesikalık resim (son 3 ay içinde çekilmiş)
4. Yeni Zelanda’da kalınacak her ay için en az 1000 Yeni Zelanda Doları tutarında para. Bunlar (en az son 6 aylık işlemlerinizi gösteren ve güncelleşmiş) banka hesap cüzdanlarınız, kredi kartları (kredi limitinizi ve mevcut birikiminizi gösteren bir banka mektubu ile birlikte veya hesap dökümleriniz ile birlikte ibraz edilmelidir).VEYA Halen Yeni Zelanda’da bulunan bir Yeni Zelanda vatandaşı veya oturma izni bulunan yakınınız tarafından sponsor edilecekseniz, bu formun (Sponsorship Form NZIS 1025) ilgili tüm dökümanları ile birlikte Yeni Zelanda’da bulunan yakınınınız tarafından eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. ( İlgili özel formu talep ediniz.)
5. Gidiş-Dönüş Bilet Rezervasyonu. (Vize Bölümü vize alacağınızı taahüt ettikten sonra biletin aslını görmek isteyebilir ancak önceden biletinizi almanızı tavsiye etmiyoruz)
6. Kalınacak yer detayları örneğin: Otel rezervasyonları veya kalacağınız arkadaş veya akrabaların adres bilgileri.
7. Türkiye’deki durumunuzu gösteren diğer belgeler, örneğin: Sahip olduğunuz mülklerin tapusu, askerlik durumunuzu gösteren belgeler, üniversite diploması, emeklilik cüzdanı, v.s.
Onemli Not: Sponsor ediliyor olsanız dahi (yukarıya bakınız) kendi durumunuzu gösteren belgeleri sunmak durumundasınız. Bunlar (en az son 6 aylık işlemlerinizi gösteren ve güncelleşmiş) Banka hesap cüzdanlarınız, kredi kartları (kredi limitinizi ve mevcut birikiminizi gösteren bir banka mektubu ile birlikte veya hesap dökümleriniz ile birlikte ibraz edilmelidir)
İlave Belgeler-
A. Eğer bir işyerinde çalışıyorsanız (Memurlar dahil)
1. Maaş bordronuz.
2. İşveren tarafından şirketin antetli kağıdına bu şirketteki göreviniz, ne kadar süredir burada çaliştığınız, kullanacağınız onaylanmış izin günü ve seyahat sonrası aynı işyerinde tekrar çalışacağınızı belirtilen resmi bir yazı.
3. SSK işe giriş bildirgeniz.
B. Serbest calışıyorsanız veya ortağınız varsa:
1. Şirketin Ticari ve Sanayi odasına kayıt belgesi
2. Şirketin vergi levhası
3. Şirketin resmi imza sirküleri
4. Şirketin Resmi Gazete duyurusu
C. Yeni Zelanda’ya iş görüşmeleri için gidiyorsaniz:
1. Yeni Zelanda’da toplantı yapacağınız firma veya firmalardan antetli kağıda, beklenen ziyaretçilerin detayları ve davet ediliş nedenlerini belirten resmi bir davet mektubu.
2. Kendi firmanızın veya çalıştığınız işyerinin antetli kağıdına; firmadan kimlerin gideceği, görevleri ve ne amaçla gidileceğini belirten resmi bir yazı. Bu yazı seyahat ve sağlik sigortası dahil seyahat edecek tüm şahısların masraflarının karşılanacağına dair garanti vermek durumundadır.
3. Yukarıda B. bölümünde bahsedilen tüm şirket evraklari.
4. Maaş bordrosu ile birlikte SSK işe giriş bildirgeniz.
D. Yeni Zelanda’ya konferansa katılmak için gidecek olanlar:
1. Konferans kayıt belgeleriniz. (Vize Bölümü vize verileceğini belirttikten sonra konferansın kayıt parasının yatırıldığına dair belge görmek isteyebilir)
2. Konferansa davet ediliyorsanız, resmi davet mektubu.
3. Konferans masrafları çalıştıgınız işyeri veya başka bir kurum tarafından karşılanıyorsa bununla ilgili tüm resmi belgeler.
E. Yeni Zelanda’da 6 aydan daha uzun süreyle kalacak olanlardan bazı detaylı sağlık koşullarını yerine getirmeleri istenecektir.
ÖNEMLİ
Yeni Zelanda Büyükelçiliği Vize Bölümü yukarıdaki belgelerle birlikte ilave belgeler temin etmenizi isteyebilir.
Sunduğunuz tüm belgeler incelenmeye tabi tutulabilir.
Ziyaretçi vizesi başvurunuzun kabul edilmesini sağlamak için istenilen tüm evrakları tam ve eksiksiz sunmak zorunludur. Bunu yapmadığınız takdirde, başvurunuz kabul edilmeden size geri gönderilecektir.
Vize başvurularının incelenmesi, tüm belgeler eksiksiz ve tam sunulduğu takdirde genellikle 2 hafta sürmektedir.

Yeni Zellanda Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Adınız (gerekli)

Epostanız (gerekli)

Alıcı

Alıcının Eposta Adresi (gerekli)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir