• 0212 293 93 35 Cumhuriyet Caddesi No:157 Harbiye İstanbul bilgi@vizeislemleri.com
  • 0312 970 03 00 Tunali Hilmi cad. No:109/5 Kavaklidere Çankaya Ankara ankara@vizeislemleri.com

Meksika Vizesi


Meksika: Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır. Hususi, Hizmet ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise, vizeye tabidir. Meksika seyahatiniz ile ilgili seyahat sağlık sigortası opsiyoneldir.. 0212 243 74 64 numaralı telefondan Seyahat sigortaları hakkında bilgi alabilirsiniz.   Meksika Vizesi İçin Hemen

Meksika: Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır. Hususi, Hizmet ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise, vizeye tabidir.

Meksika seyahatiniz ile ilgili seyahat sağlık sigortası opsiyoneldir.. 0212 243 74 64 numaralı telefondan Seyahat sigortaları hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Meksika Vizesi İçin Hemen Arayın. 0212 293 93 35

ÖNEMLİ DUYURU

 

Meksika Milli Göçmen Enstitüsü, 1 Mayıs 2010 tarihinden itibaren aşağıdaki hususların geçerli olacağını duyurmuştur:

Pasaportlarında geçerli Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vizesine sahip olan yabancı uyruklu şahıslar, Meksika’ya turistik, iş amaçlı ya da transit olarak gitmeleri durumunda Meksika vizesinden muaf olacaklardır. Meksika’ya giriş noktalarındaki görevliler, yabancı uyruklu kişilerin geçerli bir pasaporta ve geçerli ABD vizesine sahip olduklarını tespit ettikten sonra Meksika’ya girmelerine müsaade edeceklerdir.

ABD üzerinden uçakla Meksika’ya turistik, iş amaçlı ya da transit olarak gelen yabancı uyruklu şahıslar, geçerli pasaportlarını ve uçak biniş kartlarını göstermek suretiyle Meksika vizesi’nden muaf olacaklardır. Meksika’ya giriş noktalarındaki görevliler, yabancı uyruklu kişilerin geçerli pasaportlarını ve ABD’den geldiklerini kanıtlayan uçak biniş kartlarını göstermelerini isteyerek Meksika’ya giriş yapmalarına izin vereceklerdir.

Meksika Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Meksika Turistik Vizesi

 

1. İstenen belgeler

– Minimum 6 (altı) ay geçerli pasaport.

– Geçerli pasaport sayfalarının fotokopisi.(Sadece kişisel bilgileri içeren sayfalar,pasaport onay ve uzatma sayfaları, geçerliliği olan yabancı ülke vizelerinin sayfaları) Fotokopiler A4 sayfa boyutunda olmalıdır.

-Daha önce Meksika Vizesi almis iseniz bu vizenin fotokopisi (zorunludur) ve bilgileri

– Başvuru Formu.(Resminiz yapıştırılmış, tarafınızdan imzalanmış ve parmak izleri siyah mürekkep ile basılmış olmak zorundadır. Detaylı olarak doldurulmamış veya eksik bilgiler içeren formlar kabul edilmeyecektir.)

VİZE BAŞVURU FORMU (Sadece Türkiye’deki Meksika konsoloslukları için gecerlidir)

– Son altı ay içersinde çekilmiş ve mavi fon 1adet standart vesikalyk. Foto?rafI vize ba?vuru formunda yapy?tyrmaly. ZIMBA KULLANMAYINIZ. (Farklı boyut ve fondaki resimler kabul edilmeyecektir)

– Şirketin resmi evrakları ve maaş bordrosu.Belgelerin tümü antetli kağıda ve şirket sahibi tarafından onaylanmış olmalıdır .

– Çalıştığınız şirketin veya kendi şirketinizin güncellenmiş faaliyet belgesi.

– SSK , Bağkur veya Özel Sigorta belgeleriniz.

– Banka hesabınızı kanıtlayan referans mektubu,işleyen hesap cüzdanı (Aslı veya kopyası).

– Size ait tapu.

– Seyahati finanse edecek kişiye ait noter tastikli mektup ve finansörün  kişisel belgeleri.

Belgelerinizin eksiksiz olması vizenizi alacağınız garantisini TAŞIMAMAKTADIR.

2.  Karşılıklı görüşme

Kişisel olarak gerçekleştirilen görüşmedir.İstenen tüm belgelerin asılları ve kopyaları getirilmelidir.Görüşme sonunda  tüm belgelerin asılları, pasaport dahil geri iade edilecektir.

3. Vize onayı

Türkiye’de bulunan  Konsolosluk ofislerimiz her vize başvurusu için Meksika Hükümeti  Ulusal Göçmen Bürosuna başvuruda bulunur ve onay bekler. Vize başvurusu yapan Türk vatandaşları, Web sayfamızın ‘başvuru takibi’ (seguimiento de solicitudes) bölümünde vize onayının takibini yapabilir.

Vize onayı, başvurudan itibaren yaklaşık 15 gün sonra gelir.

4. Onaylanmış vizeyi almak için

Meksika Hükümeti tarafından onaylanmış ise kişisel olarak konsolosluk ofisimize başvurarak vizenizi alabilirsiniz.

Vize onayınızın gelmiş olması vizenizi alacağınız garantisini TAŞIMAMAKTADIR.

Gereken belgeler

Pasaport

Vize ücreti

Vizesi yapılmış olan pasaportlar aynı gün veya ilk 2 iş gününde teslim edilir.

Meksika Ticari Vizesi

 

1. İstenen belgeler

– Minimum 6 (altı) ay geçerli pasaport.

– Geçerli pasaport sayfalarının fotokopisi.(Sadece kişisel bilgileri içeren sayfalar,pasaport onay ve uzatma sayfaları, geçerliliği olan yabancı ülke vizelerinin sayfaları) Fotokopiler A4 sayfa boyutunda olmalıdır.

-Daha önce Meksika Vizesi almış iseniz bu vizenin fotokopisi (zorunludur) ve bilgileri

– Başvuru Formu.(Resminiz yapıştırılmış, tarafınızdan imzalanmış ve parmak izleri siyah mürekkep ile basılmış olmak zorundadır. Detaylı olarak doldurulmamış veya eksik bilgiler içeren formlar kabul edilmeyecektir.)

VİZE BAŞVURU FORMU (Sadece Türkiye’deki Meksika konsoloslukları için geçerlidir)

– Son altı ay içersinde çekilmiş ve mavi fon 1adet standart vesikalık. Fotoğrafı vize başvuru formunda yapıştırınız. ZIMBA KULLANMAYINIZ. (Farklı boyut ve fondaki resimler kabul edilmeyecektir)

– Halen çalışmakta  olduğunuz   iş yerinden veya iş yeri size ait ise kendi şirketinizden maaşınızı,pozisyonunuzu , kıdeminizi,seyahat amacınızı (detaylandırılmamış seyahat amacı durumunda vize başvurunuz kabul edilmeyecektir. Örneğin: seyahat amacı kısmına sadece ‘iş için’ yazıldığında), ziyaret edeceğiniz firma ile ilgili ayrıntılı bilgileri (şirketin adı ,adresi ,kiminle kontak kurulacağı) belirtir resmi mektup .Bu mektup antetli kağıda olup şirket kaşesi ve yetkili imza ile onaylanmış olmalıdır.

– Çalıştığınız şirketin veya kendi şirketinizin güncellenmiş faaliyet belgesi.

– SSK , Bağkur veya Özel Sigorta belgeleriniz.

– Banka hesabınızı kanıtlayan referans mektubu,işleyen hesap cüzdanı (Aslı veya kopyası).

 2.  Karşılıklı görüşme

 Kişisel olarak gerçekleştirilen görüşmedir.İstenen tüm belgelerin asılları ve kopyaları getirilmelidir.Görüşme sonunda  tüm belgelerin asılları, pasaport dahil geri iade edilecektir.

3. Vize onayı

Türkiye’de bulunan  Konsolosluk ofislerimiz her vize başvurusu için Meksika Hükümeti  Ulusal Göçmen Bürosuna başvuruda bulunur ve onay bekler.Vize başvurusu yapan Türk vatandaşları, Web sayfamızın ‘başvuru takibi’ (seguimiento de solicitudes) bölümünde vize onayının takibini yapabilir.

Vize onayı , başvurudan itibaren yaklaşık 15 gün sonra gelir

4. Onaylanmış vizeyi almak için

Meksika Hükümeti tarafından onaylanmış ise kişisel olarak konsolosluk ofisimize başvurarak vizenizi alabilirsiniz.

Vize onayınızın gelmiş olması vizenizi alacağınız garantisini TAŞIMAMAKTADIR.

Gereken belgeler

Pasaport

Vize ücreti

Vizesi yapılmış olan pasaportlar aynı gün veya ilk 2 iş gününde teslim edilir.

Meksika Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Adınız (gerekli)

Epostanız (gerekli)

Alıcı

Alıcının Eposta Adresi (gerekli)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir